VVAZ
Intermedis

Klik hier voor
onze diensten

Intermedis A & A

Geen aangifte verloren ring, verzekeraar moet toch betalen

Geplaatst op: 06-03-2019, 12:09:31

Als je op vakantie iets kostbaars kwijtraakt, moet je aangifte doen bij de politie om een vergoeding te krijgen van de reisverzekering. Maar als er geen aangifte is gedaan mag een claim niet zomaar worden afgewezen, concludeert klachteninstituut Kifid.

Een gezin, bestaande uit vader, moeder en dochter, stapte naar het Kifid nadat een claim voor een gestolen handtas met waardevolle inhoud en een kwijtgeraakte ring werd afgewezen.

Ring kwijt

De moeder was haar ring, met volgens haar een waarde van €3195, kwijtgeraakt op het strand of in zee. Omdat de familie terug moest naar Nederland, was er geen tijd om aangifte te doen. Wel maakte het gezin een melding bij het hotel.

De reisverzekeraar zou volgens de voorwaarden €500 uitkeren voor de verloren ring, maar deed dit niet omdat er geen aangifte was gedaan. Ook vond de verzekeraar dat de vrouw onvoorzichtig was geweest: zij had voor het zwemmen haar ring af moeten doen.

Het Kifid gaat daar niet in mee. De verzekeraar is niet geschaad door de afwezigheid van aangifte. Daarom zou de claim niet zonder meer afgewezen moeten worden.

Peperdure tas

Een andere claim van het gezin werd wel afgewezen. Tijdens een avond met livemuziek in het hotel liet de dochter haar dure tas bij de tafel staan, terwijl zij zelf een paar meter verderop haar dansende ouders filmde.

Na een tijdje kwam zij erachter dat haar tas (€760) met portemonnee (€325), telefoon van de vader, €300 cash, make-up (€300), een volle fles parfum en briljanten oorbellen (€1295) kwijt was. Hiervan deed het gezin wel aangifte.

Onvoorzichtig

De vrouw claimde dat de waarde van de verdwenen spullen een kleine €4000 was, de schade-expert van de verzekeraar stelde deze op €1895.

Toch weigerde de verzekeraar de tas te vergoeden, omdat de vrouw hem uit het oog is verloren. Ook al was zij op enkele meters afstand, zij had beter op de tas moeten passen en is dus onvoorzichtig geweest.

Het Kifid gaat mee in de afwijzing van de claim. In totaal krijgt het gezin alleen €500 voor de verdwenen ring.

Eerder oordeelde het instituut wel dat een vrouw wiens tas onder haar tafel weg werd gestolen, wel recht had op een vergoeding. De tas onder je tafel laten staan is niet onvoorzichtig. Maar minutenlang een paar meter verderop staan dus wel.

Bron: www.dft.nl van 6 maart 2019

Vorige pagina